Bijgaand reacties die ik per mail mocht ontvangen van beginnende accordeonspelers. (zij zijn allen akkoord met plaatsing op deze website).

Met veel plezier rond ik in deze periode jouw eerste bundel voor klavier accordeon af. Mooie opbouw qua moeilijkheid en leuke melodietjes. Vooral aan nummer 17 (Serenata Aviglianese) heb ik erg veel plezier beleefd. Ik hoop dat het vervolg net zoveel genot oplevert als de eerste 20 liedjes. Alvast bedankt voor de moeite en met hartelijke groeten,
Paul Dujardin mei 2021

Dank voor de eerste bundel ‘Spelen met de accordion deel 1’. Bijgaande videocursus was heel verhelderend, duidelijke uitleg met handige tips, het was een feest om accordeon op te pakken en ik heb zin om verder te gaan net deel 2
Marjan Hoff april 2021

Elke dag geniet ik zowat een uur van uw lessen en van dit heerlijke instrument.
Peter Grypdonck maart 2021

Bedankt voor uw prachtige online cursus! Ik ben reeds begonnen met accordeon spelen en dankzij uw geduldige uitleg lukt het tot dusver goed.
Felice februari 2021

Ik ben vorig voorjaar begonnen met het eerste deel en ik ben bere trots op mezelf. Ik wist niet dat ik het in me had. Muziek maken. Ideaal die cursus van je. Bedankt dat je die ooit gemaakt hebt.
Angelique Heymans februari 2021

Sinds deze week ben ik begonnen met het volgen van de accordeon-lessen van jouw website. Het is ontzettend leuk en motiverend, vooral omdat je het in steeds behapbare stukjes aanbiedt. Complimenten!
Els januari 2021 

Ben helemaal blij met me lesboekje en je legt het lekker makkelijk uit dus het is heel goed te doen ! 
Nina
Jansen   

Heb een accordeon van m'n vriend cadeau gekregen en hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Sindsdien volg ik uw cursus en ben zeer enthousiast. Uw manier van uitleggen bevalt mij heel goed en ik vind het heel prettig op deze manier in m'n eigen omgeving en tempo.
Mevr. J.C.A. van der Wal

Een tijdje terug heb ik bundel 1 besteld van de cursus klavieraccordeon. Hier heb ik veel plezier van, ik ben inmiddels bijna bij het laatste nummer. Daarom wil ik nu ook bundel 2 bestellen.
De filmpjes zijn goed te volgen en de cursus heeft een prima opbouw. Het spelen lukt me steeds beter en ik ben er erg blij mee! 
Nel van der Hoeven  

Ik wil je heel hartelijk danken voor je lessen die je hebt gemaakt voor de accordeon. Jaren geleden heb ik al je cursussen gedownload en ben begonnen met leren spelen van de accordeon. Ben toen gestopt ivm mijn gezondheid (..)Sinds enkele weken heb ik mijn accordeon weer uit de koffer gehaald en ben weer opnieuw begonnen van voren af aan. Ik vond destijds je lessen al heel duidelijk en leuk en dat vind ik nu nog steeds! Ik wil je heel hartelijk danken voor je grote inzet en voor al het plezier wat je mij geeft (en waarschijnlijk vele anderen).
Martin Burema (Noorwegen)


En dan zocht ik op internet…en kwam jou daar tegen. Voordeel van jouw manier van aanleren is…de rust !! Je voorziet de problemen die opdoemen en dat heeft een beginneling nodig. Anders geef je op. Dank daarvoor.
Dirk Rombauts

Ik heb de eerste twee lessen gedaan, je geeft ontzettend goed les!
Sandra Dongen

Uw filmpjes zijn erg instructief en helpen mij zeer. Uw rustige en duidelijke uitleg is erg fijn. Met de noten erbij ga ik ijverig door met studeren.
Ria K.

Onlangs heb ik mijn accordeon weer te voorschijn gehaald en kwam ik op internet uw videocursus tegen. Bijzonder leuk en erg leerzaam! Uw cursus (de eerste vijf lessen heb ik gevolgd) maakte mij weer enthousiast voor mijn instrument en ik ben van plan de volledige cursus te gaan volgen.
Foppe Hofstra

Ik heb in jaren geen accordeon meer gespeeld, te druk met werk en gezin. Je legt het zo fijn uit, dat ik het weer in de vingers krijg, dank je wel!
Danielle Molenaar

Ik moet zeggen dat de videofilmpjes erg duidelijk zijn en dat heeft mij ook zeker over gehaald om te bestellen en mijn accordeon weer op te pakken.
Ton Cornelissens

Sinds een paar weken probeer ik wat te spelen en merk dat het fijn is om met de video's mee te doen. Rustig van opbouw en toch met leuke melodie lijnen.
Lidwien Ritzer

Mijn kennis van muziektheorie was quasi nul en ik had nog nooit een instrument in handen gehad, laat staan bespeeld.
Iedereen verklaarde me dan ook gek dat ik voor een (klavier)akkordeon koos (te moeilijk … spelen zonder je klavier te zien … spelen, trekken en duwen tegelijk en geen muziekkennis…).  
Gelukkig ben ik op jouw website terecht gekomen… De wijze waarop de verschillende oefeningen je geleidelijk meenemen en je doen groeien in je technische vaardigheden – want muziek beoefenen is meer dan noten kunnen lezen – is gewoonweg geweldig.
Waar ik bij oefening 1 een maand nodig had om dit onder de knie te krijgen, lukt het mij ondertussen – en ik zit aan les 14 – op een dagje of twee. Elke oefening neemt je mee naar de volgende waardoor je ook snel iets nieuws onder de knie krijgt. En ik kan je verzekeren dat dit voor een leek van 58 jaar al iets meer inspanning vraagt.
Bij elke nieuwe oefening kijk ik trouwens stiekem naar de volgende.  De combinatie van het online filmpje met de bundel werkt uitstekend.  
Waar sta ik nu naar 7 maanden? Ik ben de trotse bezitter van 2 klavierakkordeons, een Paganini 96 bas en een Crucianelli 50 bas. Ondertussen volg ik ook een cursus Algemene Muzikale Vorming, terwijl ik de oefeningen in jouw bundels blijf oefenen. “When the Saints go marching in” begint al aardig te lukken.   Mijn droom : “Por una cabeza” van Carlos Gardel kunnen spelen.     Griselda Symons

Ondanks dat ik dyslexie heb en noten lezen lastig voor mij is, krijg ik de accordeon steeds meer en meer door! Dit komt mede door de vingerpositie die vermeld staat onder de notenbalk. Het is fantastisch om te doen!  
Adriaan den Ouden

Ik vond het werkelijk heel leuk om het boek in combinatie met de videolessen door te nemen. Ik heb  daarnaast wel les genomen bij een officiële docente, maar vind dit een welkome aanvulling en afwisseling tegelijk. 
Peter van Trigt

Ik vind het een goede cursus: rustig, duidelijk en telkens een stapje verder. Knap hoe jij als 'volleerd' speler beseft waar de moeilijkheden liggen voor de beginner.
Ben te Molder

Ik vond het eerste deel geweldig. Ik heb in 2010 accordeonles gehad maar ben er mee gestopt omdat ik het niet voor elkaar kreeg om bas en melodie te combineren, maar met jouw boek lukte het me wel dus..….
Hans Smit

Dank je wel voor je super cursus. Duidelijk , echt . Jij geeft mij  de mogelijkheid om een droom waar te maken. Op mijn eigen tempo (en voor mij betaalbaar).
Nicole Claessens 

U heeft ons met deze muziek bundel en de filmpjes op uw site heel blij gemaakt. Ik wil helemaal geen verplichtingen hebben. Gewoon lekker op mijn eigen tempo oefenen en spelen. En dat kan met uw cursus.
Evelien 

Het fijne van jouw cursus vind ik dat je eindeloos terug kunt kijken en elke keer weer andere dingen oppikt. Ik vind het duidelijk uitgelegd en voorgespeeld.
Gerda Altena

Tegenwoordig zijn er allerlei methodes op de markt om accordeon te leren spelen, wat deze cursus anders maakt dan al die andere, is dat je leert spelen met zo min mogelijk gedoe. 
Harry Aussems

Deze cursus is de ideale manier om als beginner de accordeon te leren spelen. De bladmuziek en de instructiefilmpjes zijn erg duidelijk waardoor je erg snel vooruitgang boekt en snel plezier krijgt in het spelen.
Rick Broeren

Wat een duidelijke en fijne filmpjes! Tof. Geruststellend om te horen dat het veel oefening nodig heeft, want wat zijn het veel dingen te gelijk zeg. Super dat er bladmuziek bij te verkrijgen is. Dat maakt het tot een compleet pakket.
Nella

Wat heb ik genoten van deel 1. Wat is alles duidelijk en dat heeft mijn speelplezier vergroot.
Elly Klein Kranenbarg

Op internet je uitleg gevonden en nu drie lessen gevolgd. Ik ben verbaasd over je goede uitleg en rustige stapjes die het mogelijk maken om het instrument te bespelen. Bedankt dat je dit beschikbaar stelt!
Piet Wetterhahn

Ik zie er naar uit om te beginnen met mijn kleine accordeon. Je instructiefilmpje vond ik al heel duidelijk.
Anet Waegemaekers

Ik was zeer blij met je realistische inschatting van de leercurve van mijn hersenen..;-) Omdat ik ook graag noten wil koppelen aan de toetsen, heb ik net ook de bundel besteld.
Saskia Kluit

Heel blij met dit soort initiatieven, zodat veel mensen laagdrempelig kennis kunnen maken met in dit geval muziek.
Inge Bink

Vind het een fijne cursus, waar ikzelf het studie tempo mag en kan bepalen. Rustig en duidelijk uitgelegd. Bundel met goede duidelijke bladmuziek. Jammer alleen dat het veelal onbekende melodieën zijn.
Een bekend liedje speel je makkelijker mee.
Karel Mallens

Leuke en lekker langzame cursus. Ik heb van een kennis van me een accordeon geleend en hij heeft me ook al wat uitgelegd. Maar uw video's kan ik rustig bekijken en meerdere malen. Dank.
Lenus Kroes

Helemaal top. Didactisch gezien, ook heel mooi en doordacht.
Bernadet Swanen

Terug naar de cursus