"Het leren spelen van een muziekinstrument blijft een mooie ervaring.
Die ik graag deel met anderen.
"

Achtergrond informatie

Ik heb deze videocursus ontwikkeld in de hoop dat je verleidt word om eens te proberen accordeon te gaan spelen. Het leren spelen van een muziekinstrument blijft een mooie ervaring, die ik graag deel met anderen. Ik volgde eind jaren 80 van de vorige eeuw mijn lessen bij een enthousiaste amateur in Amsterdam. Mijn ambitie was niet zo groot, ik wilde net als vele anderen graag eens een leuk liedje spelen. Inmiddels zijn we zo'n 25 jaar verder en pak ik dagelijks een balginstrument. Want mijn liefde is verder uitgebreid naar een knopaccordeon en een trekharmonica. Ook voor deze instrumenten heb ik een videocursus gemaakt. Bij de links staan verwijzingen naar de websites waar je deze kan bekijken.

Aan de hand van 40 kleine melodietjes wil ik je laten kennis maken met het leren spelen op een accordeon. In kleine stapjes leer je langzaam de weg te vinden op een instrument dat nog geheel nieuw voor je is. Gewoon door na te doen wat ik voor doe.  Verwacht geen technische hoogstandjes of virtuoze loopjes, daarvan staan er genoeg op internet.

Wat ik deel zijn de eerste stappen die elke speler op de accordeon zich eigen zal moeten maken. Ik probeer deze zo aangenaam mogelijk in kleine melodietjes te presenteren. Ik hoop je te verleiden om te oefenen, want daaruit bestaat het meeste werk. Gewoon in de huiskamer voor de computer oefenen en spelen, vooral spelen met de klavieraccordeon. Totdat op een dag de vingers van je hand als vanzelf naar de toetsen gaan en er een melodie gaat klinken. 

Bijdragen aan de ontwikkeling van deze site

Op de bundel na is alles op deze website gratis. Dat is een bewuste keuze. Ik geef op deze wijze iets terug aan het internet wat mij in de loop der jaren al heel veel gegeven heeft. Ik hoop dat het je inspireert om ook een deel van je kennis te delen met anderen.

Wanneer je hier geregeld vertoeft om de cursus te volgen of bladmuziek te downloaden en je wilt iets terugdoen, dan mag dat.
Je kan mijn werk steunen door een bedrag te doneren, dat mag op de volgende rekening:

NL34 ASNB 0708 8676 26 ten name van G. Gerritsen in Zwanenburg onder vermelding van: donatie accordeon.

Uiteraard zijn er meerder manieren om je waardering te uiten, een berichtje met je ervaringen, via het contactformulier kleurt mijn dag minstens zo goed.